Använd tablettslagning för att få rätt fuktighetsgrad på tabletterna

Om du ska tillverka tabletter till hälsokostindustrin måste du tänka på tablettslagning. Om tabletterna blir för fuktiga är det svårt att pressa dem.

När du ska börja med tablettpressning måste du skydda dem mot hot. TablettslagningEN måste ha rätt kvalitet.

tablettpress

Med rätt hölje kan tabletten skyddas mot fukt. Drageringen kan påverka smaken. Tabletternas paketering är viktig för att skydda dem.

För att få tabletter att klibba används oftast ämnen som mikrokristallinisk cellulosa. Dosering upp till 20% men det finns ingen övre gräns, man testar sig fram.

Om man vill ha ett släppmedel som skyddar bra kan man använda magnesiumstearat 0,5-1 %. Både klibbmedel och släppmedel finns på allt-fraktfritt.se

Så går tablettslagning till

Det finns flera metoder. Det finns försiktighetsmetoder du kan använda dig av. För den som vill grotta ned sig finns information att få. Då vet man vilka metoder för tablettpressning som är bäst.

Innehållet styr hållbarheten

På så vis kan man själv styra hållbarheten. Det är bra att använda ingredienser som tränger bort fukt. Då kan man sälja dem längre.

Man kan också använda ett hölje. magnesiumstearat
Tänk på hur du uppfattar medicinska produkter. Om den är krossad i förpackningen så kan den ju vara svår att få ur och att äta.

Innan tablettslagning kan börja måste du tänka på allt det. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Det är viktigt att tänka på säkerheten kring tabletterna.

Används vatten i medicinska tabletter

Vatten kan förkomma. Kontrollera vilken typ av vatten som tabletterna använder. Allt vatten reagerar inte.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Majsstärkelsen har normalt sett en ganska hög fuktighetsgrad på över 10 %. Det är faktiskt så att dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa får en större reaktion.

Tabletten måste utformas på rätt sätt

Ytan på tabletten blir som en skyddande barriär. Höljet ser också till att den fukt som finns i tabletten inte försvinner. Om tabletten torkar blir den verkningslös.

Se till att använda så enkla metoder som möjligt vid tablettpressning. Du får prova dig fram helt enkelt. Vissa pulverblandningar kan behöva tillsatser andra inte.