Börja använda aromolja för bra doft i ert hem.

Det är enkelt att med lätta medel så som aromatiska oljor få ett hem att kännas otroligt mycket trivsammare och välkomnande. Många sätt att använda aromolja, men först ska vi titta närmare på dess dofter. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Aromoljor tillfredställer inte bara näsan med goda dofter, även smaklökarna kan få sitt lystmäte.

Hur hittar du aromolja och eteriska oljor som du tycker om?

Till att börja med så är det viktigt att du väljer doftoljor som tilltalar dig. Här finns säkert lika många åsikter som människor som provat, exempelvis tycker en del att Mandarinolja är perfekt medan andra anser den vara alldeles för fruktig. En varm sommardag kan pepparmyntsolja eller eukalyptus ge lite svalka och kännas friska.

eteriska

Undersök vilka dofter som du tycker om och använd dessa mer flitigt i vardagen. Om du använder dig av doftkrus med ljus som värmer vattnet kan du prova en mängd olika oljor eftersom det bara behövs ett par droppar olja till varje försök. I webbutiker som allt-fraktifritt så finner man många olika dofter och det är lätt att skaffa de som man gillar bäst och är nyfiken på.

Fördelen med att använda doftkrus är att det är lätt att anpassa oljorna till olika årstider och väderlekar. Under vintern så är tända ljus mysigt och det passar bra med ljusen som avger god doft och värme. essentiella oljor En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Gör din egen munspray med en liten sprayflaska, vatten och 4-5 droppar pepparmintolja. Det är viktigt att skaka flaskan innan du sprayar. Prova dig fram till din egen favorit-godis-fabrik med olika oljors smak.

Tips: Engagera familjen i att experimentera olika dofter för olika rum i hemmet. Ett gammalt beprövat knep att hålla löss borta är att gnida lite aromolja bakom öronen och halsens hårkant. Detta beror på att de små blodsugarna inte står ut med doften som vi människor upplever som mycket positiv.

Något område där din experimentlusta kan sakna gränser är att smaksätta ditt fika eller fixa helt nya fängslande läskblandningar med mineralvatten.

Billigare läsk än att tillstätta 1 droppe aromolja till 1/2 – 1 liter vatten som du kolsyrar finns knappast. Du kommer upptäcka hur skoj det kan vara att ge ditt tråkiga kaffe en knuff med lite olika aromoljor.

Nöj dig inte med det “gamla vanliga kaffet”, ett par droppar aromolja och du kan ha en ny smak varje dag. Låter det skumt tycker du? Kaffe med polkagrissmak! Din egen bröstkaramellsmak skapar du genom att tillsätta en droppe stjärnanisolja. En droppe till en kopp kaffe och man kan också ha flera sorter samtidigt och få smak av olika godis och halstabletter. Närmare gratis än så här kan du knappast komma.

Det här kan man göra på morgonen eller kanske på eftermiddagen på jobbet då man behöver lite mer energi och något som får en att bli på riktigt gott humör. Polkagrissmak på ditt kaffe med hjälp av lite pepparmintolja ger dig inte bara smaken utan fixar en frisk andedräkt också.

Var inte alldeles för försiktig, ta ut svängarna och prova dig fram. Släpp skaparlustan fri ! Om du ser till priset kostar aromolja nästan ingenting per droppe. Var inte knusslig när du beställer aromolja nästa gång, alla i familjen har sin favorit.