Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Världen har drabbats av en pandemi som har visat sig kunna bli mycket dödlig. Coronavirus finns överallt. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Om du äter ett par gram C-vitamin varje dag så boostar du ditt immunförsvar. De flesta får bra resultat med Ester-C. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Bakterier och virus smittar via händer. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Coronavirusdödande

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Du ska inte använda handsprit. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handspriten dödar inte alla virus. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Smittstopp sortimentet info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Coronavirus är ett luftburet virus. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Det gäller att sköta den egna hygienen och att se till att det som kommer hem inte smittar. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Viruset kan föras vidare via varor.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.