Det är slut på handsprit på apoteket var kan du köpa desinfektionssprit nu?

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Oftast är inte desinfektionssprit det bästa. Coronaviruset klarar av handspriten utan problem.

Handsprit på apoteket är inte nödvändigtvis det bästa valet

Oftast finns det mycket bättre alternativ till handsprit apoteket. Alla vet inte att desinfektionssprit inte är det bästa alternativet mot bakterier.

handsprit

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. De personer som ofta använder alkohol som rengöringsmedel vittnar om att de får torra händer efter en tid.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Använd katjonisk handdesinfektion även om du inte har några symtom.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Ta det lugnt. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Man måste också byta kläder ofta. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. Dessa är utan smitta som kommer utifrån. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Inget virus i världen står emot den sprayen. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Sprayen är mångsidig, den kan användas som ytdesinfektion

Alla ytor måste vara rena. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Alla måste hålla samma rutiner. Se till att du inte får slut på handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Ha det i köket också. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.