Det fungerar att söta genom sötningsmedel på något nyttigare vis än genom socker

Många kan aldrig tänka sej det faktum att det går att klara sig utan att söta.

Vill man inte gå upp i vikt finns det många olika alternativ att välja mellan idag. Ett sötningsmedel som är populärt är sackarin som man kan använda med gott samvete.

Utvecklingen går framåt, sackarin är inte längre det enda samt inte heller det bästa alternativet till att söta med.

Redan på 1800-talet började sackarin att användas som sötningsmedel för kaffe och te istället för socker. Sackarin har bland annat det egenskapen att den passerar kroppens hela matsmältningssystem utan att tas upp överhuvudtaget.

En gudasänd gåva till alla diabetiker. Sackarinets sötningseffekt på cirka 500 ggr mer är socker, är smått otrolig men tyvärr finns det en bismak av metall som inte uppskattas av alla.

Det finns flera alternativ, exempelvis Sukralos som blivit ett populärt sötningsmedel med få kalorier och som smakar riktigt gott.

Utöver att Sukralos har 500 ggr sötningseffekt kan det också hettas upp och används därför även till bakning. En anledning att Sukralos smakar som socker är att det är framställt av socker. Cyklamat är återigen ett sötningsmedel fast svagare än Sukralos.Cyklamat är egentligen ett samlingsnamn för lite olika salter som används för sötning och har cirka 40 ggr mer sötninsgeffekt än socker.

Aspartam som är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran är ett mycket känt sötningsmedel.. När ser en produkt som marknadsförs som “bantningssötmedel” eller sockerfri sötning är det förmodligen Aspartam den innehåller,

Problemen med Aspartam är att smaken är lite kemisk.

Det finns också 100 % naturliga medel och dessa har blivit otroligt omtyckta

Speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och sackarin har diskuterats ganska häftigt de senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan

Många användare av olika sötningsmedel blev glada när Stevia – eller sötflockel som det också kallas – introducerades på öppna marknaden.
Stevia säljs bland annat i form av sötströ som är som strösocker med den skillnaden att Stevia är så mycket nyttigare. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.

Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. Tillverkarna av Stevia försöker ibland att dölja denna smak genom att blanda i annat men oftast med ett dåligt resultat.

Erytritol är ett naturligt sötmedel som finns i päron och melon. Ser ut och smakar som socker. Komme rpå andra pklats vad gäller smak efter Sukralos.

Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.

Articifiella sötningsmedel måste du stoppa i dig enorma mängder av innan det anses vara skadligt.

Om du inte accepterar Stevias bismak så finns alltid alternativen av kända preparat som sackarin och Sukralos. Det är din egen smakupplevelse som bör avgöra vilken som ska bli din favorit.