Fungerar bakpulver på samma sätt som bikarbonat då man vill städa med det?

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man snabbt testa, men då man bara har en liten bakpulverburk hemma så kan man ju undra om det går att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns också andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

Bakpulver för hemmet

köpa

Om man ska baka så är det ju bra om man har bakpulver. Bakpulver kan användas i många bakverk.

Tre ingredienser är allt som behövs för bakpulver, natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Om omständigheterna är rätt så kan man ju jäsa med bikarbonatet också.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Man kan säga att det är samma sak, båda är olika typer av salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Natriumbikarbonatet är en ren form av bakpulver. bikarbonat rengöring Den rena formen passar bäst till städning.

Men du kan också få viss effekt med bakpulvret om du håller i ättika. Men bäst effekt fås med den rena formen.

Om man ska göra smet så är det också bättre med originalet.

Ha bikarbonat hemma för alla tillfällen

Man ska inte förväxla natriumkarbonat och bikarbonat. Båda finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser skillnaden så förstår man ju att bikarbonatet är klart bäst. Bara du har saltet så är det ingen fara. Du kan baka och få bort fläckar. Det är inte lika självklart omvänt.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Det är inte ovanligt att bleka tänderna med det.

Men självklart kan man ha det till annat också. På så vis så kan du klara det mesta därhemma!