Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Hansprit biter ju inte på coronaviruset.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. Alla vet inte att desinfektionssprit inte är det bästa alternativet mot bakterier.

ytdesinfektion

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Använd katjonisk handdesinfektion även om du inte har några symtom.

Det är extra viktigt att tvätta händerna just nu

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Om de går i skolan trots att det råder pandemi i Europa finns risken för att de kommer hem med virus. Tänk efter före. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Försök att byta kläder så ofta det går. Man måste ha inomhuskläder. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Ta ut kassarna på balkongen först.

Alla måste hålla samma rutiner. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Ha tvål på andra ställen också. Ha det i köket också. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.