Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Flera har redan köpt handsprit på apoteket. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

ytdesinfektion

De som ofta använder handsprit får problem med huden. De personer som ofta använder alkohol som rengöringsmedel vittnar om att de får torra händer efter en tid.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Om du verkligen vill ligga steget före så kan du köpa en skonsam antiseptisk tvål som dödar alla virus på riktigt.

Den alkoholfria bakteriedödande desinfektionen får högt betyg av flera användare. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Du kan även prova att använda den antibakteriella sprayen.

Det är inte samma sak om du har barn. Det är vanligt att barn som går i skolan blir smittade av varandra. Ta det lugnt. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Försök att byta kläder så ofta det går. Ta inte ytterkläderna med in. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Prova att använda sprayen på frukt. På så vis dödar du virus. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Alla ytor måste vara rena. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Viruset kan fastna på matkassar.

Den antibakteriella sprayen kan användas av alla. Finns det en kran måste det också finnas en handtvål. Många har bara tvål i badrummet. Ha det i köket också. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.