Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi avsevärt bättre

Möjligtvis vet du vad C-vitamin är för någonting även om du icke hört talas om askorbinsyra. Det är två likadana saker och avsevärt viktiga för att vi människor ska känna välmående. Askorbinsyra räknas som antioxidant och även organisk syra. Den är dock inte samma sak som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer känner till att C-vitaminet är fantastiskt betydelsefullt. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Den som vet med sig inte äta tillräckligt med frukt som innehåller syran kan med fördel använda kosttillskott.

Det visste du icke om askorbinsyra

Det finns otroliga mängder information om askorbinsyra. Ordet har funnits i svenska språket sedan 1940 men det är självklart så att flertal hellre säger C-vitamin. Brist på C-vitamin kan dessvärre medföra farliga sjukdomar och skörbjugg. askorbinsyra Vår hud behöver askorbinsyran därför att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Många tänker eventuellt C-vitamin förkylning, men det är ej så enkelt att man kan använda sig av denna syra därför att skyndsamt bli av med snuva. Även om C-vitamin verkar positivt alltemellanåt så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Mat som består av askorbinsyra bör inte värmas upp många gånger därför att ämnet då bryts ned. Således borde maten inte värmas allt för många gåmger.

Askorbinsyra går att handla för den som efter färgning önskar bleka sitt hår till vanlig färg igen. Användandet av askorbinsyra för dessa syften brukar leda till enastående resultat.

Man kan inte leva utan C-vitamin men det finns även faror

Det är farligt att icke få i sig tillräckligt med vitamin C. I Sverige är skörbjugg trots allt inte så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Dock vill man icke gärna sträva efter brist så att kroppen fungerar sämre.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överflöd snabbt att försvinna via urinen men man ska likväl vara försiktig med att överdriva. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

2006 rapporterades att askorbinsyra och natriumbensonat kan leda till en farlig reaktion. Läsk som kombinerar dessa två ämnen bör man helst undvika. Att C-vitamin är livsviktigt verkar mycket av forskningen indikera.

vad

Handla askorbinsyra I fysisk affär eller på webben

Numera så kan man handla askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks som att enormt många föredrar att inta pulvret oralt.