Så kan du skydda dig mot coronavirus

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Så får du ett bra skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

handsprit

Det är en myt. Handspriten tog till och med slut på apoteket. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Med en handtvål som fungerar som bakteriedödande och som klarar coronavirus har du ett riktigt fint virusskydd. Alkoholen är överflödig. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Handsprit kan göra mer skada än nytta. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Det är känt att våra vanliga virus överlever handspriten.

Du kan få torra händerna. Händernas fett löses upp. Att hålla på att göra så under längre tid kan ge uttorkade händer som kanske bildar sår och hudproblem för lång tid framåt. Är det dessutom en alkogel så lägger den på ett lager kemiskt ämne på huden varje gång.

Prova en vattenbaserad och katjonisk handdesinfektion istället.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp handtvål, är mycket viktig oavsett om du vill undvika smitta av Corona eller något annat.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

Tvätta händerna även på jobbet. Det spelar ju ingen roll om du är noga när alla andra slarvar. Nu måste vi ta sjukdomen på allvar.

Genom att ställa ut bakteriedödande tvål i kök och på toaletter kan du få fler att ta detta viktiga steg. handrengöring Förklara med ett mejl eller under ett möte hur mycket ni kan göra för varandra genom att helt enkelt sköta handhygienen med tvålen som fungerar så bra.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Tänk på hur du kan få rätt skydd mot coronavirus, börja gärna med en handtvål. Men det finns mycket mer än så att tänka på eftersom viruset kan finnas på ytor omkring dig. Alla kanske inte bryr sig lika mycket som du, det måste du vara uppmärksam på.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Köp gärna antibakteriell handdesinfektion som sprayflaska. På så vis får du ett extra skydd. Medlet tar bort allt coronavirus.