Så skyddar du dig mot cononavirus och bakterier och virus

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Cononavirus är allvarligare än vad vi först trodde. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Vissa kan ha viruset och vara helt ovetandes om det.

Cononavirus har följande symtom

Symtomen varierar från person till person. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Du måste göra mer än att bara leta efter symtom hos andra. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Du kan äta lite C-vitamin. Ett par gram per dag räcker. Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

I USA äter man 15 ml kolloidalt silver varje dag. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Prova att spraya det på livsmedel. Coronaviruset har ingen chans.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Det är bara vissa masker som är virustäta. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Handspriten tog slut. Vissa bakterier överlever handspriten. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Din hur får inte torka ut. Handsprit kan göra din hud torr. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Du kan köpa produkten via Antibakteriell Handtvål. Se bara till att du använder mycket och att du gnider in händerna under minst 20 sekunders tid. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Bakterier och virus lever och frodas på de ytor som du använder varje dag. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Få inte panik

Många som har ett dåligt immunförsvar är stressade. Det är inte så bra om du vill vara skyddad mot cononavirus och bakterier och virus. Om du följer de stegen så har du ett bra grundskydd.