Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet

Vissa saker måste man ju ha. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Ett exempel på detta är bikarbonat.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är vitt salt som inte löses på en gång i vatten. Man använder sig av bikarbonatet på så många olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med hälsa för kropp och för hem.

Ta hand om dig med bikarbonat

bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Din magsyra har ett lågt PH-värde. natriumbikarbonat Det måste vara så för att fungera på ett bra sätt. Det finns många huskurer på detta område.

Allt som behövs är en tesked av bikarbonatet. Gör detta innan du äter. Det finns andra användningsområden för natriumvätekarbonat också, man kan ju bleka tänderna.

Om det inte är rent mår man inte bra

Lite smuts skadar inte men det får inte ta överhand. Du kan köpa bikarbonat och blanda med ättika för att ta bort kalk.

Smeta på handfat i badrum och kök eller på prylar som har fått fettfläckar för att snabbt få rent. Det här är verkligen en effektiv metod som är skonsam för dig och för miljön. Ett storpack räcker längre.

Är bikarbonat och bakpulver samma?

Man kan säga att det är samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är lite svagare än det koncentrerade.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Du kan ta hälften av det som står i receptet.

Men om du ska baka med bikarbonatet så måste du ha något syrligt i. Lite juice blir utmärkt. Men du kan använda bakpulver också.