Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet

Man vill inte vara utan vissa saker. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Ett exempel på detta är bikarbonat.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Men kom ihåg att inte blanda ihop det med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Om man lägger det i vatten så löses det upp långsamt. Detta kan du använda bikarbonatet till.

Ta hand om dig med bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat är bra mot halsbränna? Din magsyra har ett lågt PH-värde. bakpulver Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Gör detta innan du äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Lite smuts gör inget men det får inte bli för mycket. Med bikarbonat och ättika kan du ta bort salt.

Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Det är skonsamt för miljön. Att köpa storpack spar man på i längden.

Är bikarbonat och bakpulver samma sak egentligen?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver och bikarbonat är samma sak. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är lite svagare än det koncentrerade.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. 1 tesked räcker bra.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Det kan vara filmjölk eller juice. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.