Vet du att du har smittats av coronavirus?

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Vi kan även få smittan från djur. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Djur kan få mängder av virus som sedan kan överföras via pussar.

bakteriedödande

Smittspridningen är igång. Så enkelt är det att smitta andra. Många tror att corona och influensa är samma sak.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. coronavirus kan smitta mycket längre. Den som har en bakteriedödande spray går inte säker för det.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Nu känner vi till symtomen för corona. Det är till exempel feber och torr hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Vissa drabbas av svår trötthet. Då ska man söka hjälp. Vänta inte för länge.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Har du viruset och ska testa dig?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Har du cononavirus kan ett test vara bra. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Håll avståndet när du går ut. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Vatten och vila är det som rekommenderas. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Den som är smittad kan öka den dagliga dosen av C-vitamin.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. Katjoniska deinektionsmedel Man kan köpa det i Sverige också.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. Då dör viruset. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.