Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Men kom ihåg att tvätta ofta. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Gör det inte bara om du har symtom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Det ger en god desinfektion för dina händer.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Du kommer inte undan bakterierna. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Ha alltid rätt skydd

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Detta måste du ha hemma. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

desinfektion

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.